TRIKSENE FOR BRUNFARGE SOM (FAKTISK!) VARER


brunbrun

– Det er spesielt ett produkt du bør sikre deg!

(Annonse/Affiliate) Flere som synes det går trått å få en fin brunfarge, og at den forsvinner så snart man har fått den? Det gjør i alle fall jeg!

Derfor har jeg spurt vår moteredaktør Katarina, som alltid stiller med den drøyeste og lengst varende brunfargen jeg vet om (selv om hun følger alle solvettregler!).

Hva gjør hun egentlig? Og hvor går det galt for oss andre? Dette er hemmelighetene jeg fikk avslørt: 

HVORDAN BLIR DU EGENTLIG ALLTID SÅ BRUN?

-Først og fremst er det nok gener –  mamma og pappa blir ganske så brune. Likevel er det én endring jeg har gjort som har gitt både en finere og mer varende farge, nemlig prepping av huden før jeg soler meg! Tidligere var solvanene mine ganske ekstreme; om å gjøre å bli brunest fortest mulig – uten noe prepping eller faktor. Og for å si det sånn; den brunfargen varte i maks én uke…

ST 1

NÅR STARTER DU Å PREPPE HUDEN?

-Rundt inngangen til mars (noen ganger tidligere hvis jeg reiser til varmere strøk i vinterstid). Jeg begynner litt i det små og jo nærmere sommeren jeg kommer, desto mer produkter legger jeg til. Når selve ferien er i gang har jeg også et par enkle steg jeg følger daglig.

HVORDAN PREPPER DU DEN?

-Her må jeg først si en ting; det er ikke for sent å begynne nå – selvom ferien for mange er rett rundt hjørnet! OG ikke la deg skremme av de mange produktene; har du alle stående på badet tar det faktisk ikke mer enn et par minutter ekstra. Kanskje har du også noen av stegene i din rutine allerede og kun trenger å legge til et par til.

FØR FERIEN:

BILDEKARUSELL MED PRODUKTENE UNDER

Enzyme og AHA peeling, AHA og PHA rinse-off peeling og Bright Reneval AHA og PHA Exfoliating treatment, alt fra Skin Treat.

1.SKRUB/PEELING: I god tid starter jeg med å peele kroppen kjemisk. Det vil si med diverse syrer enten naturlige eller AHA og PHA. Disse jobber og renser dypere og er supre å bruke før man begynner å sole seg. For øyeblikket sverger jeg til AHA og PHA Rinse-off peelingen og Bright Renewal AHA + PHA Exfoliating treatment fra Skin Treat. Siste fungerer som en slags maske for kroppen, så vær litt forsiktige å ikke bruk den etter rinse off peelingen!

2.DUSJSÅPE MED FUKT: Mange dusjsåper tørker ut huden mer enn de renser den og fukter, så se godt på ingrediensene. Nourishing In-Shower Moisturizer, holder huden fuktig og gjør den så myk.

Tips! Jeg syns ofte dusjsåpene er mer effektive jo mer naturlige oljer de har i seg.

3.SERUM: Dette steget er ganske nytt for meg – jeg ble for første gang introdusert til det da jeg ble kjent med merket Skin Teat – men fukt is key for en langvarig brunfarge, og et serum tillater resten av produktene og trekke dypere inn. Jeg bruker Skin Treat Instant firming body serum etter at jeg har dusjet, før jeg smører inn kroppen med krem eller olje.

Uten navn-2

Tørrolje fra Skin Treat.

4.KREM ELLER OLJE: Jeg elsker oljer, spesielt om sommeren og spesielt når jeg skal vise mer hud. Jeg syns de gir finere glød. Men jeg bruker mer krem desto mer klær jeg har på og går over til oljer jo færre lagene blir. Skin treats body oil er en raskt absorberende olje- og en storfavoritt for min del.

UNDER FERIEN: –Jeg pakker de fleste produktene over med meg. Mange finnes i reisestørrelser, men om de ikke gjør det prioriter dem uansett. Det er en god investering i brunfargen!

Det eneste jeg dropper er de kjemiske peelingene. Syrer, sol og saltvann er ikke en god kombinasjon og gjør huden sår. Jeg passer heller på å ta med meg en mild skrubb som jeg bruker hver dag for å hjelpe huden med å fornye seg, få vekk døde hudceller og for at ikke skitt og smuss skal samle seg og bli liggende på huden. Dette, i tillegg til god og høy faktor er avgjørende steg!

-Om morgenen smører jeg huden først med serum, for at solkremen (minst faktor 20 på kroppen og 50 i ansiktet) skal trekke bedre inn. Mange solkremer i dag inneholder mye fuktighetsgivende ingredienser, så hvorfor ikke suge til seg all fuktighet man kan!

IMG_7981

Melting sugar body scrub fra Skin Treat.

-Om kvelden, etter en lang dag på stranden, skrubber jeg, smører meg inn med serum, krem og av og til også olje over for å booste fukten og få en fin glød.

Tips! Hater du, like mye som meg, å være oljete, men elsker olje, er en tørrolje redningen! Favoritt for øyeblikket: Skin Treat sin Instant Glow Body Oil.

HVA ER DEN VANLIGSTE SOLTABBEN FOLK GJØR?

-Å ikke smøre seg med god nok faktor. Man ender som regel bare opp brent, flassende og med ujevn hud.

MEN jeg må også trekke frem skrubbing og peeling. For meg gjorde det den største forskjellen på hvor lenge brunfargen varer.

 

LOADING..