GJØR DU EN AV DISSE VANLIGE TABBENE NÅR DU LEGGER CONCEALER?

Toppbilde F Italia Myrtille-Revemont-Swimsuit-Photos01

Mens sommeren piffer opp grå og døll hud, kan det virke som om hverken poser eller ringer lar  seg rikke. Og det til tross stadige forsøk med concealer.

For å holde tritt med resten av sommergløden (og fordi vi generelt skulle sett det under-øyet mørket forsvinne)har vi spurt makeup artist Affi Torabbeigi om hvor vi bommer med concealeren. Her trekker hun frem 4 vanlige tabber – og røper triksene til det perfekte resultat:

Mange…

1.Gjør ikke forarbeidet: – Det vil si de prepper ikke området under øyet riktig. Fordi dette partiet er tynnere, gjelder det å være forsiktig. For prep: Legg på en rik fuktighetskrem etter en rens.  Føles det fettete etter 5-10 minutter kan du dabbe litt over med en kleenex slik at overflødig fett fjernes.

2.Glemmer et viktig produkt: – Nemlig primer! Øyepartiet har mye bevegelse, og spesielt hvis du er eldre og har flere linjer, da er en god primer er viktig for å få produktene til å sitte.

3.Velger feil produkt: -Dette er den vanskeligste delen for mange. De fleste kjøper én farge og tror at det vil være nok. Men her er det flere ting å tenke på: først: identifiser hvaproblemet er. Er det mørke ringer må det nøytraliseres, det vil si; du må ha en concealer med litt mer rosa/fersken/orange i (alt etter hvor mørk du er i huden) for å få den lilla ringen “bort”. Har du poser under øynene er det skyggen på posen som må ha concealer (gjerne en nyanse lysere enn huden) det vil si der posen gir skygge til huden. Her er det viktig at ikke hele posen får samme concealer-farge,  da er du nemlig tilbake til utgangspunktet. Når det gjelder hvilket produkt du skal velge så må du se hva slags hud du har ( er den fet, tørr eller normal?) og så må du se hva du ønsker av konsistens. Jo tykkere produktet er, jo mer dekkevne har den, så her må det prøves! Ta på litt og litt, og bygg opp farge. Ofte er det veldig lite produkt som skal til for å dekke!Sist, men ikke minst, husk at det ikke nødvendigvis er en mye lysere farge som skal til.

4.Glemmer et annet viktig produkt: -Nemlig pudder! Når du er ferdig er det utrolig viktig med en finish; nemlig pudder under øyet (dette kalles baking). Her kan man bruke lite hvis man har en lett concealer, og mer om man har en full dekk concealer. La det  sitte på huden i 10 min før du børster det bort.

-Sist, men ikke minst: Hva er dine favoritt-concealere?

-Too faced  sin Born this way, Marc jacobs sin Touch-up stick, Estee lauder sin Double wear, Maybelline sin Instant anti age eraser.

TOPPBILDE: Myrtille Revemont for F Italia.

 

LOADING..