Moroccanoil – curl collection

ANNONSSAMARBETE MED MOROCCANOIL

Jag har haft så mycket bra energi senaste dagarna, känns som att mitt hår har fått nytt liv.  Jag var nämligen på ett event med Moroccoanoil där jag fick träffa deras hårstylist Antonio Corral Calero. Han var verkligen så full av energi och härlig och han gav världens bästa tips för lockigt hår som jag tänkte dela med mig av nedan.

Jag har en väldigt torr hårtyp då jag har affrohår, därför ställde jag mycket frågor om hur man kan göra för att förebygga torrt hår. Antonios bästa tips var att för det första endast tvätta håret en gång i veckan (redan här: fail på mig som tvättar det 3 ggr i veckan!!), samt att använda mycket återfuktande produkter som ger håret näring och samlar lockarna så att de blir mer definierade. När lockarna delas blir det mer frizz och då också torrt. En produkt som var väldigt bra för detta är nedan:

Denna produkt har redan blivit min nya favorit. Det är ett leave-in balsam som definierar lockarna, återfuktar och ger näring. Jag köpte faktiskt denna för väldigt längesedan och testade men tyckte inte att den gav resultat. Men det var en himla skillnad på hur jag använde den och hur Antonio använde den. Antonio tog ganska generöst med kräm (han poängterade att mitt tjocka hår behöver myyycket), sedan twistade han liksom lockarna runt fingret samtidigt som han smörjde in dem med krämen. Efter blev det verkligen blanka och definierade lockar. Han frågade mig varför jag tvättar håret så ofta och då sa jag för att jag känner att jag måste få ut produkterna jag använt i håret. Då skrattade han och sa att då har jag använt fel produkter. Han visade mig deras Curl Re-energizing Spray som reder ut och booztar lockarna samt reducerar frizz och är återfuktande. Denna! sa han, detta är vad du behöver de dagarna du inte tvättar håret. Du sprayar den över lockarna och formar dem som du vill ha dem, eftersom att det är näring och återfuktande ska du inte skölja ur det utan låta det vara i håret.


(Sprayet till vänster)
Jag har alltid tyckt att det är svårt att veta vad jag ska använda för schampoo eller balsam för mitt lockiga hår. Jag har testat lite olika men inte hittat något som jag känt hundra för. Antonio visade Moroccanoils Curl Cleansing Conditioner som funkar både som schampo och balsam. Jag fick faktiskt även fick testa den innan eventet då vi skulle komma dit i nytvättat hår. Det jag upplevde var att mitt hår blev mycket mjukare och det behövdes bara en liten klick även för mig fastän jag har så tjockt hår. Denna hjälper också väldigt mycket mot torrt hår då den ger näring.


(Flaskan i mitten)

Jag ställde även en fråga till Antonio om hur man motarbetar slitage på lockarna när man kammar eller borstar dem? Vad är att föredra för lockigt hår, kamma eller borsta?
– Det beror mycket på vad för typ av hår man har och vad för typ av lockar man har. Men jag skulle nog föredra kam generellt i lockigt hår, det gör det lättare för lockarna att hitta tillbaka när de delats. Med borste som har mindre ”taggar” delas de mer och det blir lätt krusigt. Men ibland vill man få till en sådan look och då ska man absolut använda borste. För att undvika slitage och att det blir torrt när man kammar bör man använda leave-in kräm från hårbotten och ut i topparna, det viktigaste för lockigt hår är återfukta återfukta och återfukta!!

Ofta när jag vaknar på morgonen så tycker jag att mitt hår är väldigt frissigt. Detta är något jag aldrig lyckas komma undan. Därför frågade jag hur man ska sova med lockigt hår för att motverka frissigt hår. Antonios bästa tips var faktiskt att ha en ”hårstrumpa”, han pratade mycket om att hela tiden samla lockarna. Med hjälp av en hårstrumpa ligger lockarna tätt intill varandra och riskerar inte att bli frissiga. Ett annat alternativ är också silkeskudde.

Efter att vi hade blivit stylade så tog vi lite fina bilder, det var jag, Salem Indrias och Carolina Diaz som deltog och blev stylade. Vi hade verkligen så kul ihop och vi alla var så nöjda med våra nya lockar! Nedan är några bilder som vi tog när vi var klara, hur fina blev vi inte?

  1. Ellen skriver:

    Hej! Jag är superintresserad av att plugga och jobba med mode. Hur såg din väg ut? Pluggade du, praktiserade du osv?
    Kram

  2. Andrea skriver:

    Vart är byxorna ifrån?<3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..