HVAR GUIDE

Som lovat (fast med en liten försening, sorry för det) kommer nu mina bästa Hvar tips.

Boende, jag rekommenderar er att hyra lägenhet via Airbnb i Hvar stad. Antingen kan man välja att ha nära till centrum/festen eller till de finare badvikarna. Vi väljer alltid att bo så att vi ha nära till de sistnämnda (dvs till vänster på strandpromenaden om du har havet i ryggen). Det är inga större avstånd, men det är ändå skönt att ha nära till stranden. Om man vill bo på hotell rekommenderar jag Amfora.

IMG_2478
Mat, det finns så mycket bra restauranger på Hvar, mina två favorit restauranger är Paradiso och Leporini. Dessa ligger i gränder nära torget, vid högsäsong behöver man boka bord i förväg. I övrigt så håller dem flesta kött och skaldjurs restaurangerna runt gränderna en hög nivå.
IMG_2252 (kopia)
Att göra, Jag tycker absolut att man ska hyra en liten bubbla eller moped en av dagarna, det finns så mycket att se på ön. Lyssna inte för mycket på tipsen du får där du hyr bil, då dom ger samma rekommendationer till alla. Däremot kan du följa rutten i stort men det bästa är absolut att hitta egna öde badvikar. Att stanna i byn Stari Grad för lunch är ett måste, även där har jag en favorit resturang: Zavijezda Mora.
IMG_1491
IMG_1923 (kopia)
Att hyra egen båt eller att ta båtturer till de närliggande små öarna är också någonting jag tycker man bör göra, Stipanska och Palmizana är dem öarna jag gillar bäst. Speciellt gillar jag att ligga på Carpe Diem Club på dagarna, (på ön Stipanska).
hejIMG_1068
Vid bad på själva Hvar tycker jag man ska gå lång åt vänster på strand promenaden (förbi Hula Hula), där kommer du till helt underbara små vikar.

Hula Hula, after beach club. Jag tycker absolut att man ska boka solsängar här en dag, oavsett om ni är ett stort gäng eller bara ett par. Vi brukar ligga här från förmiddagen och sen när after beachen börjar så har man sköna platser och sen håller festen på till 23.30 innan man ev drar vidare. Priserna på Hula Hula jämfört med typ Spaniens Nikki Beach är ett skämt. Att ha en solstol, dela på mojito skålar och äta deras skaldjursplatå kostar i jämförelse ingenting.

IMG_1989 (kopia)
När det blir för varmt för att ligga och sola drar vi alltid iväg till café Falko och hänger i deras hängmattor och tar en drink. Det är också riktigt nice att hänga vid Bonj’les bains’ beach club, denna är något mer exklusive än de andra beach klubbarna.
IMG_2162

 1. Sanna skriver:

  Hur är vädret i juni ? Många som säger att det är jätte kallt där då… Men kollar man så är det ganska samma som övriga sommarmånader o Europa !

  1. hannamw skriver:

   va? sommaren börjar senast i maj och slutar i sept (och då snackar vi riktigt värme) 😉

 2. Felicia skriver:

  Åh så bra Hanna ! Har blivit såå sugen på att åka när jag sett dina resor dit genom åren så nu är det planerat att åka dit nästa år med lite tjejer, längtar redan !!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..