FRANCE & ITALY

IMG_3594 (kopia)

This summer we’ll drive through Italy and France, so I would love to have all your tips for those countries: Hotel, Restaurants, Which towns we should visit.. Thanks! 

I sommar ska vi bila genom Italien och Frankrike i flera veckor så jag skulle vilja ha alla era tips. Allt som ni sitter inne på om Frankrike och Italien, från hotell, vilka städer man verkligen bör stanna i, badvikar, restauranger, bra att tänka på osv osv. Tack och puss.

 1. Erika skriver:

  En liten by mellan nice och cannes, Ville-franche, så mysigt liten by med en liten och mysig strand omringad av mysiga hus, kristallklart vatten, en liten pärla. Cannes är fantastisk shopping med en strandpromenad med alla tänkbara märken, chanel, gucci och många fler, alla ”budget” butiker är samlade snäppet ovanför strandpromenaden, gatan: Rue d antib..! Antibes är också en mysig stad med en konstnärlig anda, vi kom in i ett stråk där konstnärer ställde ut sin konst, riktigt genuint och mysigt ställe. Stranden är som omringad av ett ”block med stenar”, Picasso var även verksamdär, monaco är en härlig lyxstad med båthamn och fin shopping i nya och gamla stadsdelen. Gillar du parfymer så ska du åka till världens populäraste parfymort där många stora märken gör sina parfymer, de bästa ”näsorna” finns där, samt att du kan komponera din egen parfym, staden heter: GRASSE! belägen inte så långt från Cannes.

 2. Elin skriver:

  Lucca som ligger i Toscana. Mysig stad med ringmur som man kan promenera runt på. Dessutom har de en månadslång festival i juli: Lucca Summer Festival där både världskända band och Italienska band spelar på ett litet torg inne i staden (Här är en lista på vilka artister som spelat tidigare: http://www.summer-festival.com/site/history). Även bra shopping och god mat och väldigt mysigt! Ligger ca 40 min inåt landet från Pisa. Även Pisa är värt ett besök, finns mer än tornet att se och göra där.

 3. Jessica skriver:

  Hallå hela Amalfikusten är som ett paradis! Ravello är då ett måste, även Positano. Är man där så BÖR man ta båten över till Capri och hyra en Vespa, turistigt på sina ställen men ååhh så vackert

 4. My skriver:

  Frankrike: Dijon, Menton, Cannes
  Jättemysigt 🙂

 5. En fiskeby längs den franska rivieran, Cassis är en liten pärla. Jättemysigt hamnhäng, smala mysiga gränder med genuina små restauranger. Och hyr en vespa o dra 10-15 min bort så ligger så magiska vikar som kallas för les calanques helt magiskt.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..