Bryt Klädmaktsordningen

000_8958 (kopia)
000_8978 (kopia)

Jag har alltid klätt mig som jag själv vill, ofta grundat på humör och dagsform. Jag som person är väldigt glad och fylld med energi, likaså är mina klädval som ofta blir personligt stylade i starka färger eller roliga former. Jag gillar mixen där androgyna plagg möter kvinnliga, men tänker nog inte så mycket mer på vad som känns kvinnligt och vad som känns manligt i min look, utan är nog mer ute efter en skön mix.

Åhléns har just nu en pågående kampanj som går under namnet ”Bryt klädmaktsordningen”. Den handlar om att bryta klädnormer, nämligen att klä sig fritt från begränsande könsnormer. Kampanjen är framtagen för att belysa förhållanden mellan kön, kläder och makt. Åhléns vill ifrågasätta varför manlig klädsel förknippas med mer status än traditionellt kvinnlig. För mig handlar det om att när man klär sig i det som man känner sig bekväm i, dvs ens personliga stil så utstrålar det ofta en viss självsäkerhet som enligt mig är den finaste stilen man kan ha. Om kläderna är från herr eller dam avdelningen och om du är kille eller tjej, spelar enligt mig ingen roll.

I samarbete med Åhléns.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..