WEEKEND | Way out West

Årets Way Out West var en succé. Säkert för arrangörerna och ur ekonomiskt synvinkel – det var mer publik där än någonsin tidigare – men även för mig personligen. Man vill bara att dagarna och nätternaska aldrig ska ta slut och att festivalen ska vara i en vecka. Tiden räcker inte till för allt kul, för alla kompisar, för alla artister, för alla fester, för alla kundmöten, för alla … För allt, helt enkelt. Känns som jag hade hundra kompisar där som jag inte ens hann prata med. Okej, vi går väl rakt på höjdpunkterna? Detta var årets topp 3 enligt mig:
1. Lana del Rey. Peppen var total. Grät nästan emellanåt. Jag hade gärna vilja gå en omgång med setlistan för att få höra ännu mer favoritlåtar, men satan vad bra det var.
2. Mø. Älskar henne. Hon var så fin och bra och grym och på alla sätt magisk. Kolla här när vi fantiserade om hennes packning till festivalen.
3.  Agrikultur. På ett nytt område som heter Höjden hade denna grymma vegrestaurang öppnat över festivalen. Svingoda gin och tonics och, framförallt, helt magisk mat. Där satt vi under trädkronorna och åt den godaste vegetariska mat som kockar kan laga. Sen avslutade vi med ostron på Yaki-Da (tack Per!).


| Jeans från Mother Denim. | T-shirt från Weekday. | Kavaj köpt vintage på Erikshjälpen Vårby. | Skor från Zara. | Solglasögon från Saint Laurent.| Skärp från Mango.|

Way out West är ju en festival där besökarna gärna maxar sina outfits – det är ju inte direkt jeans och t-shirt som gäller för många. I stället klär folk upp sig rätt mycket. Jag är lite för gammal i festivalgamet (var på min första festival 1990) för att kunna slita mig ur jeans- och t-shirt-looken måste jag erkänna. Men hade någon sagt till mig under mina första festivalår att jag skulle gå på festival i kavaj så hade jag nog inte riktigt trott på det. Men det här var i alla fall första året då jag inte ens hade en skinnjacka med mig. (PS! Här kan du läsa om gammal modetabbar, en med festivalkoppling.)


|En av rätterna  under femrättersmiddagen på Agrikultur. | Bloody Marys med Salvan på Bellora. | Ostronfrossa på Yaki Da. |

Way out West är en vegetarisk festival och det är ju en kul utveckling av festivalen att man tar in finkrogar som kan bli en del av upplevelsen. Jag blev medbjuden på en helt fantastisk middag i Agrikulturs regi – de serverade en fast meny på ett antal rätter under trädkronorna, magiskt – vilket medförde att jag missade Major Lazer (där Mø såklart gästade). Och det var helt klart värt det. Hoppas på ännu fler satsningar på matfronten nästa år. Hittade en ny svinmysig bar i skogsbrynet på området också, Oasen där Tjoget-gänget skakade drinkar.


| Ruben Östlund och Markus Krunegård. Anna Wallmarks arm och Sara Haags fingerfärdighet. |

Film får ju också större plans på Way out West. Förra året visade Anna och Sara (och Tiffa Kronlöf) alla säsonger av deras serie ”Full Patte” – i år var Ruben Östlund här ovan det stora dragplåstret med sin Guldpalmsvinnare ”The Square” (vi möter filmens kostymör Sofie Krunegård i nästa nummer av STYLEBY, utkommer i månadsskiftet augusti/september när filmen har svensk premiär, don’t miss!). Läs förresten en intervju med Markus och Sofie ur STYLEBY här.


Regnjackor från Tretorn. | Stövlar från Hunter. | Väskor från Louis Vuitton och Longchamp. | Skor från Zara. |

Sista dagen regnade det – men inte ens det kunde slå ner mitt humör. Kan bero på att Elina, STYLEBYs webbredaktör, och jag för  för en gångs skull faktiskt tagit med regnjacka och stövlar. Till och med sista dagen blev grym, med Lana som stor final. Ljuvlig helg!

  1. Älsk på din blogg! Du är skitsnygg och layouten är så unik! <3

    1. Fasen vad glad jag blir. Bra att du peppar mig, jag är ju rookie och behöver lite glada tillrop. Berätta gärna om du saknar något, önskemål på ämnen etc. Tack igen!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..