THROWBACK | DOLCE & GABBANA SPRING SUMMER 2000


|Gisele i kampanjen plåtad av Steven Meisel. | Whitney på Met-galan år 2000. | Aaliyah (2000). |

Det finns vissa kollektioner som man aldrig glömmer. Eller, helt ärligt, jag glömmer nästan inga kollektioner – skulle nog kunna pricka de flesta stora märkes visningar hyfsat bra från de senaste 15 åren i alla fall – men vad jag menar är: Det finns kollektioner som man aldrig g-l-ö-m-m-e-r. Som man återkommer till, fortfarande beundrar och som man, eller i alla fall jag, förbannar att man inte köpte något ur.
Dolce & Gabbanas SS 2000 är en sådan kollektion för mig. Den var, och är, helt fantastisk. Jag ville ha allt. Jag vill fortfarande ha allt. Framförallt skinnbyxorna och de feta strassskärpen med tillhörande chokers. Jag fullkomligt dreglade när jag såg Aaliyahs ”Try again”-video på MTV (både på grund av låten och kläderna) och min älskling Whitney älskade också den kollektionen (ni måste förresten se dokumentären ”Whitney: Can I Be Me” på Netflix – så jävla sorglig, plus att hon bär mycket plagg från den här kollektionen i den). Jag var i Paris den våren år 2000 med min kompis Anna, och kastade mig in på Dolce & Gabbana och var så s-j-u-k-t nära att slå till på skärpet. Det var ju  mycket pengar för mig det handlade om, och till slut bestämde jag mig för att låta bli. Jag har ångrat det så många gånger sedan dess. Så många! 

The Dolce & Gabbana Spring 2000 collection is one of my true iconic collections of all time. I love everything about it, and I could get enough of  Aaliyah ”Try again”-video when it was released and she wore this it-items in it. I still to this day regret I didn’t buy that rhinestone belt. 

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..