ICON | JOAN DIDION

| Joan Didon plåtad för Vogue av Annie Leibovitz. |

Det har kommit upp en dokumentär om författarinnan Joan Didon (som har ett förflutet som både Vogue-skribent – i unga år – och Céline-modell – på äldre dagar)  på Netflix precis: ”Joan Didion: The Center Will Not Hold”. Jag såg den igår och som läsare av Joans böcker i kombination med stort fan av kalifornisk stil (både kläder och inredning) samt intresserad av sorgearbete generellt så var den right up my alley. Även om du inte läst något av henne (fast gör det, perfekt juklapp kanske?) så är dokumentären väldigt inspirerande i fråga om stil. Är du intresserad av en avskalat elegant och slappt kalifornisk stil så är det här en utsökt stilstudie. (Joan är väldigt smal, som ni ser på bilden här ovanför till exempel, men jag vet bättre än att uttala mig om hon har ett problem med vikten eller om hon är extremt smal av naturen – Joan adresserar detta i dokumentären och hävdar att hon mår bra.)  Stickat, slappa byxor, raka klänningar, t-shirts och alltid snyggt, men ofixat, hår. Och även bilderna från hennes och hennes man John Gregory Dunnes hem är väldigt inspirerande. Vill möblera om hemma nu. Och läsa.


| Joans första artikel i Vogue, älskar både ämnet och rubriken! |

The new Joan Didion documentary at Netflix is very interesting and inspiring – not at least style wise.  

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..