BEAUTY | SVART LÄPPSTIFT

| Svart läppstift à la 90-tal. | Yves Saint Laurent FW2008. | Svart läppstift från Nyx Professional Makeup/Kicks | Rihanna. | Tröja från Acne Studios Diner-kollektion. | Emelie Johansson och jag på Sturehof hösten 2008.|

Jag vet inte om du tänkte på det, men jag hade svart läppstift igår. Eller läpplack – som är tio år gammalt (!), men som var i fin form och svinfint. Hösten 2008 gjorde Yves Saint Laurent, eller snarare Stefano Pilati som då var chefdesigner på YSL, en av sina bästa kollektioner för märket (anser jag)  som dessutom åtföljdes av en helt grym beautylook. Alla modellerna hade de svarta frisyrer och det svarta läpplacket som du ser här ovanför – och här nedanför. Jag var chefredaktör för magasinet Glamour då – där Emelie Johansson var först modeassistent innan jag befordrade henne till moderedaktör och idag är hon en av Sveriges (eller Danmarks kanske man ska säga eftersom hon bor där sedan många år (kolla här för hennes grymma Köpenhamnguide!) absolut bästa stylister (hon har stylat storyn ”Suit up” i numret som är ute nu till exempel) – och såg till att lägga vantarna på ett av de där limiterade läpplacken. Bilden på Emelie och mig här ovanför är plåtad efter magasinet Cafés modepris det året. Jag knallade dit i svart läppstift och jag tror jag aldrig fått så mycket kommentarer på något jag någonsin haft på mig. Kanske är det mitt punkrockhjärta och det faktum att jag alltid tycker att gothtjejer sminkar sig snyggast i världen, men jag tycker det är så sjukt snyggt med svarta läppar. Kolla Rihanna här ovanför till exempel (Rihanna har ju ett eget superframgångsrikt beautymärke idag, Fenty Beauty, läs här om när vi var på den stora lanseringsfesten!)! Men kikar du på bilden på några av 90-talets stora modeller så ser du att man kan bära svart läppstift utan att det ser det minska punkigt ut, bara chict. Det finns en hel massa bra svarta läppstift med varierande glans till försäljning – jag är dock stolt ägare till YSL:s ikoniska svarta läpplack från 2008 och håller mig till det så länge. NÖJD.


| YSL:s svarta läpplack från hösten 2008. | 

I´ll go for black lips this fall. 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..