WORK | ACNE STUDIOS FW18


| Catwalk av trasmattor <3 | Några favoritlooker från Acne Studios FW18 |

I dag vid lunch nära Place de la République i Paris visade Acne Studios – och två saker var nya. Dels har de skippat den ”vanliga” modeveckan och istället valt att visa under coutureveckan, och dels har man slagit ihop pre fall (den lilla kollektion som är bryggan mellan vår- och höstkollektionen) med den stora höstkollektionen (som kallas för main). Jag måste erkänna att jag blev charmad redan när jag kom in lokalen och a. blev serverad ljummen nektar b. insåg att catwalken var täckt av trasmattor. Att temat skulle ha en lantlig känsla behövde du knappast vara raketforskare för att kunna lista ut. Och då blev det också i en kollektion – se mer här! – där ytterplaggen var det som i mina ögon tog för sig mest. Det fanns fler habegärliga ytterplagg i den kollektionen än vad som borde vara lagligt att visa en löntagare. En intervju som jag gjorde med Jonny Johansson i vimlet backstage efter visningen hittar du här

Rock från Filippa K. | Skinnskjorta från Tiger of Sweden. | Scarf från Totême. | Jeans från Jeanerica. | Boots från ATP Atelier. | Väska från Saint Laurent/Mytheresa.com. | Örhängen från Tom Wood. |

width=3024

| Små lådor där modellernas accessoarer förvarades |
| Marianne på Place de la République. | Johnny Johansson backstage efter visningen. |

I attended the Acne Studios show in Paris and was amazed by all the brilliant outerwear – and the rug runway!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..