ICON | JANNIKE BJÖRLING

 

| Jannike Björling. |

Det råder lite av ett 80-talstema här nu tydligen. Inte mig emot! Just på grund av att jag hängett mig åt höstens trender, där 80-talet är väldigt tydligt, så började jag tänka på Jannike Björling – som tillsammans med Björn Borg utgjorde vårt lands mest glamourösa par någonsin. En av mina kompisar, som var ett barn vid tillfället, befann sig på Stureplan när Jannike hade klivit ur en taxi någon gång på den tiden hon var hetare än lava i skvallerpressen. Hon beskriver det som en sensation – något så glamouröst har hon aldrig sett varken förr eller senare. Det hade tydligen varit som om en annan värld swishat förbi henne.
Det närmaste en sådan glamourchock-upplevelse jag själv kommer med Jannike (jag hoppade i en hoppborg med henne på Skara Sommarland en gång, men det var ju inte så glamoröst) upplevde jag via tidningarna på (tyvärr) säkert avstånd i mitt barndomshem i Värmland. Det var då slut med Björn och Jannike gick ut i StockholmS partynatt i en t-shirt – perfekt stylad med ljusa jeans –  där hon själv var avbildad tillsammans med Björns två ex (med de ljuvliga namnen Mariana och Loredana) tillsammans med en text som man även kunde hitta på kläderna från hans märke vilket gjorde det extra kul: ”Björn Borg Collection”. SÅ FESTLIGT! Detta gjorde stort intryck på mig då, och gör det faktiskt fortfarande. Självdistans – inte minst i fråga mode – är svårslaget och extremt charmerande. Och jag vill ha den där t-shirten!

Sweden’s biggest scandal beauty ever, Jannike Björling, in that super funny t-shirt that I never forget.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..