NIGHT OUT | NK-GALAN

Img 9943
| Klänning från Rodebjer. | Väska från Hermès. | Boots från Balenciaga. |

Fashion Week Stockholm kickade igång igår kväll med NK Galan. Jag hade spanat in den här Rodebjer-klänningen och hade på känn att jag skulle bli kompis med den. Men när jag först provade den så kände jag att ärmarna kanske behövde galas upp lite. Se här:

 5b84e2b224d43 5b84e2b224d88klanning.jpg

För att göra klänningens övre del lite mer volymiös – på lookbookbilden ovan ser du hur klänningen ser ut om man låter den var som den är –  så drog jag helt enkelt upp ärmarna ovanför armbågen så de blev mer puffiga och sen stoppade jag tidningspapper i dem för att de skulle stå ut av sig själv och inte falla ihop. Prassligt, tänker du? Ja, lite, men är du på en fest där alla pratar och ljudvolymen är rätt hög så är det ingen som tänker på det. Plus: Om någon kramar dig och det prasslar till så är det en bra conversationstarter att säga att man har klänningen full av tidningspapper. Det jag vill säga med detta är att kläder inte måste bäras exakt så som de ser ut när de kommer från butiken. Man kan fixa lite själv och göra plaggen mer personliga och mer passande för tillfället du ska bära dem. Man ska inte ha så stor respekt för kläder och hur ANDRA tänker sig att de ska sitta. Jag köper ofta en annan storlek än den som egentligen är min för att få ett plagg att sitta på det sätt jag vill – kanske mer loose, eller mer tight eller på något annat sätt. Vissa grejer bär jag bak och fram. Man bestämmer själv.

Img 9985
Måste förstås avsluta med den här lilla springaren. Vilken kul väska alltså.

I made the arms of my dress a bit more massive by putting paper into them before I went to party. Never forget: You don’t need to wear clothes exactly as they were ment to be worn, you decide for yourself how you want to wear your stuff. 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..