En början på förra början

Hej.

Sommaren har passerat. Hösten stormade in. I mitt sovrum har jag för tillfället 6 ljus tända fastän det inte är mörkt ute ännu. På morgonen smörjer jag in kroppen i mandelolja, likaså på kvällen. Jag dricker kaffe i mängder och snusar så det svider i tandköttet. Mycket har hänt i mitt liv men desto mer i det kollektiva livet, efter valet, innan valet, under valet. Nu börjar det regna utanför också. När det regnar och blåser samtidigt låter det som att en bil åker förbi snabbt fast den åker liksom aldrig förbi. Swosh swosh swosh. :’)

Ska jag vara helt ärlig så tycker jag egentligen sommaren är ganska tråkig. Jag önskar vi kunde ha höst-rutiner med sommarvärme. Någonstans mitt i ledighet och paus tappar jag greppet om vad det är jag egentligen sysslar med och lagom till hösten är jag vilsen igen. Men ändå tänkte jag dela med mig av några enstaka sommarbilder.

Image 5babb019039d1

Tove! Hon har flyttat till Sydney och blir där hela hösten. Jag saknar Tove så himla mycket och ser fram emot att ha henne i Sverige igen. Tove är onekligen bland de klokaste och mest givande personer jag mött och det kanske jag är dålig på att uttrycka men om du läser detta Tove så ja! Nu vet du!

Image

Image 5babb01b343ca

När jag fyllde 23 (i augusti) åkte jag och David ut någonstans i Stockholms skärgård och åt mat, drack vin och badade. Nu har Dav flyttat till Paris. Där blir han till december. Dit åker jag den 11e oktober för att hälsa på och pussa på.

Image 5babb01650fef

Solbrun hand prydd av ring från Bedazzled Jewelry, varsamt placerad på hotellrumstäcke i Göteborg där jag var på ett event i samarbete med Urban Golf och Elvine!

Image 5babb0149500f

Eventet var superkul, urban golf i kombination med öl och tävlingsinriktade människor var fan en dundersuccé. Dagen efter hade jag fram tills 21.00 på mig att se Göteborg. Jag lämnade resväskan på hotellet, tog med mig en karta och strosade runt. Käkade. Sen var det dags för fotbolls-VM, minns någon ens det?! Känns som en evighet sen. Där drack jag öl och sen åkte jag hem.

Image 5babb3bc1c24c

Va på fest i skogen och uppenbart väldigt trött på det hahaha.

Image 5babb4619af7f

Samma morgon fast hemåt från fest. Ryggtavlorna och den taggade personen uppe i skyn är ju… ja. <3

Hm. Annars har jag börjat på journalistprogrammet. Sedan jobbar jag halvtid. Det är oerhört spännande.

Vi hörs imorgon. Och då tänkte jag dela med mig av vad de fåtal prylar jag tänker konsumera i höst innefattar. Viktigt att konsumera med miljö och människor i åtanke. puss

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

1, 2, 3 – testing

Sveper med trasan över de tre månader gamla orden. Dammsuger försiktigt runt hörnen på bilderna och dammar av micken (tangentbordet). Hörs jag? Vi provar. Jag är väl medveten om att publikskaran inte är enorm och att biljetterna kanske inte riktigt säljer slut vid det här laget men det hindrar mig inte att ge det ett försök. Jag har nämligen en kamera! Det som har hindrat mig mycket nu är avsaknaden av entusiasm när jag ska dela med mig av saker. Såhär ligger det till: min mobil finns för selfies samt Pinterest och Soundcloud-användande. Väldigt lite dokumentation. Meeeen nu finns en kamera. Trots det så delar jag nu med mig av mobilbilder från senaste 3 månaderna (OK har haft kameran i 1 timme vad förväntar du dig av mig?!”:

Jag i en jättefin blus/topp/skjort-story från House of Dagmar, ”Caprice”. Klickar du på blusen på bilden kommer du till den!! Coolt va. Förutom att jag är totalt obotligt och sjukligt förälskad i Dagmars vår/sommar kollektion har jag också fått äran att träffa Hanna som är en del av Dagmar-crewet. Det bästa med att få göra saker som att gå på events och gilla att klä sig i det man anser vara snyggt, är att man träffar människor som man blir smått förälskad på bara ett par minuter.

 Nu pluggar jag också. Rysk litteraturhistoria, rysk ekonomi, politik och samhället, rysk kultur och idéhistoria samt Ryssland – då och nu. Så kul. Så mycket att plugga. Medan jag skriver detta varvar jag Brott och Straff av Dostojevskij för andra gången på 2 veckor. Hajjar ni?! Jag tog min gymnasieexamen för några månader sen och nu ska jag snart skriva TENTA. Applåder! Den lilla skaran som läser bör ge mig en stående ovation annars lämnar jag scenen. Bild-relevans: jag dricker kopiösa mängder kaffe som komplement till mitt upptagna studentliv.

 
Jag har också ätit mat såklart men inte tagit bilder, såklart. Bara för att skicka till mamma om något varit extra gott. Första bilden från Ai Ramen. Åt inte ramen för det är inte min cup of soup och på bilden ser ni förrätterna. Spicy fried chicken och gyoza. På det; en svingod donburi. Andra bilden är från FLFL. Kanske inte den bästa falafeln jag käkat men jag tillhör klassiska-falafel-skolan. Pita, picklad rödlök, persilja, inlagda grönsaker och boom. Inget mer. Dock, fortfarande aptitligt. Oooooså sista bilden. Mat. Hemma. Mm. Tack!

Snygg bild på snygg vän. Trots skola och en del jobb har jag hunnit festa också. Tacka gudarna för det, festandet kommer väl ligga på hyllan när jag jobbar med utrikespolitik senare i livet he he he.

På tisdag ska jag kika in på Beckmans-visning där Tove ska modella, är sååå pepp. Samma kväll ska jag käka middag med Dr Marten & Happy Socks, otroooligt taggad på det också. Kameran ska med överallt och då jag inte har det minsta skam i kroppen tar jag på mig stor-bloggar-kappan, fiskar upp kameran i tid och otid. Alltså!!! Nu kör vi så det slår gnistor tänker jag.

Våren är här, peppen att klä sig med mycket eftertänksamhet och lite tanke på ”kyla” är (snart) här. Jag har fått mail och IRL-feedback angående bloggandet. Mycket har varit uppskattandet av att jag varvar kläder och mode med det som kallas ”verkligheten”. Jag känner som er. Välkommen nu då. Hoppa på för sjutton eller låt bli. Hörs ikväll då! xx

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

tvåtusenvadå

Hej! Nu är det ett nytt år, enligt min iPhone och alla Instagram-bilder och alla nyårslöften. Själv lever jag nog kvar i 2015-2016 tror jag. Svårt att känna att det är ett nytt år då jag känner att tiden rör sig i enlighet med händelser och upplevelser. Jag ser mig själv fortfarande jobbandes med sådant jag trilskades med för 2-3 år sedan. Men jag snackade en del med Tove som påpekade att det kan vara givande att sätta upp en del mindre och faktiskt genomförbara mål för året som ett hjälpmedel för att ständigt utvecklas och röra sig framåt. På så vis kanske jag lyckas komma ikapp åren. Därför har jag gjort en mash-up av dessa två olika perspektiv på begreppet ”tid”. Håll i er!

Mål i relationer till andra: 

    Snabbt identifiera problem och konflikter i relation till andra. Inte bära på tankar och funderingar om det kan lösas genom att jag tar upp sådant jag tycker är jobbigt.

    Inte gå med på att andras känslor är mer legitima än mina.

    Inte ta mina känslor för fakta men försöka gräva i vad det är som kan orsaka dessa.

Mål i relation till mig själv: 

    Våga göra massa massa massa mer grejer ensam. Mera kaffe ensam, mera resa ensam, mera äta ute ensam, mera ensam.

    Inte göra något jag inte vill. Tycker jag något verkar trist och egentligen ovärt så blir det inte av. Det ska vara gött att leva.

    Röka mindre. Byta ut några cigg i månaden mot snus istället, kanske?

Sånt jag vill göra:

   ✍ Skaffa en symaskin och börja göra de kläder jag inte hittar någonstans. Mmm.

   ✍ Spara pengar för att kunna hyra en lägenhet någonstans varmt någon månad.

   ✍ Konsumera mindre, konsumera medvetet.

   ✍ Blogga minst 1 inlägg om dagen. Orsak: jag älskar att skriva. Och jag får ju möjligheten att göra det.    Jag vill ju göra det jag älskar högt och troget.

Mmmm. Så var det med det. Hörs imorn!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..